divendres, 20 de febrer del 2009



Patates bullides amb pell i al forn


Ingrediens:

patates mitjanes
1 rovell de ou per patata
formatge ratllat
llet
pebre negre o blanc
mantega, o margarina
oli i sal

Preparació:




Primer de tot rentar les patates perquè no quedi gens de terra, posar-les a bullir amb aigua i sal. Quan estiguin cuites deixar que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l'aigua que han bullit i pelar-les quan siguin fredes. A continuació, amb una cullera petita, fer un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anirem traent la posarem en un plat fondo i posem les patates en una llauna que pugui anar al forn. Al forat, tirar-hi una mica de sal i un raig d' oli (poc) posar-hi un rovell de ou. La polpa de la patata que tindrem al plat fondo, tirarem un raig de llet i farem com si fos un puré. Si us agrada podeu posar-hi un pols de pebre negre i amb una forquilla anirem aixafant fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d'ou procurant que quedi amagat. Posar per sobre les patates, formatge ratllat i una mica de mantega. Tenir el forn calent i gratinar uns minuts. Es pot servir fred o calent (és un plat que encanta als nens, doncs quan la patata la partim, surt la sorpresa del rovell ).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquí li fa falta una foto per a veure com queda.