divendres, 20 de febrer del 2009

Samfaina de bacallà a la catalana

4 talls de bacallà salat, 1 pebrot vert i un de vermell, 1 albergínia, 1 ceba grossa, 2 tomaques grosses i una fulla de llorer.

Per començar, tallarem totes les verdures a trossos petits. Una vegada remullat i desalat el bacallà,el passarem per la farina i el sofregirem. Amb el mateix oli, n'hi posarem una mica més, si és necessari, sofregirem la ceba, els pebrots,l'albergínia ( aubergínia com diem a Benissanet ) i, per últim, les tomaques. Posarem el bacallà en una cassola, afegirem la samfaina i posarem la fulla de llorer. Taparem la cassola i ho deixarem coure a foc lent fins que estigui al seu punt.

Nota: Jo, quan faig samfaina, hi poso unes llavors de bitxo per donar-li una mica d' alegria.
Les verdures es poden variar segons el gust de cada persona. També hi podem afegir alguna que altra, com, per exemple, carbassó...
La samfaina sola la podem utilitzar d' acompanyament per qualsevol plat.

Ànims, que és molt senzill i molt agraït.