dimarts, 21 d’octubre del 2008

Panellets, que son típics de Tot Sants

Ingredients:
1 kg ametlla molta
1 kg sucre
200 g de pataques o moniatos
1 ou
Per guarnir-los:
Pinyons
Mitges ametlles
Ametlla xafada
Cireres

Per començar bulliu les pataques o moniatos, ho peleu amb compte de que no es refredi massa, xafareu be amb una forquilla. A continuació hi mesclareu el sucre perque amb l' escalfo se'ns desfaig be. Despres hi ficareu un ou esclafat. Mesclareu tot junt i deixareu que reposi unes hores, millor a la nevera. Passat aquest temps es el moment de fer unes boles com un ou de colomina mes o menys. Els guarnireu amb tot el que tenim preparat, alguns amb pinyons, cireres...
Al pricipi se m'ha oblidat dir-vos que si voleu podeu fer dos o tres boles amb la pasta i mesclar cadascuna amb gust diferent, com per exemple xocolata, vainilla, cafè...
Perque no se us agafin a la llauna una vegada fets els passeu per un plat amb sèmola d' arros. Llavors els posareu a coure al forn just que s' enrosseixin una mica del cul.
Espero que us animeu a fer-los.

1 comentari:

Anònim ha dit...

felicitats que et queda molt bé !!una recepta per a llepar-se els dits!!!