dilluns, 30 de març de 2009

Truita amb suc

Ingredients: els que es necessiten per la truita :
Pel suquet es necesita, 1 ceba no molt grossa, alls i 1 tomaquet
Per la picada, unas quantes ametlles, avellanes, pinyons (o el que es tingui), julivert i algun all.
Farem una truita com de costum us agradi fer-la. Pot ser, de patata i ceba, fesols i alls tendres, aspinacs i fesls, de carxofa. En fi, se pot fer aprofitant la varietat de verdures del temps. I com us he dit abans, a gust de cadascú.
Tindrem la picada preparada.
Per fer el suquet, picarem la seba i els alls. Posarem una cassola al foc amb un raig d' oli, afegirem la ceba picada i l' all. Deixarem que es vagi sofreixin poc a poc. Quan estigui a punt hi posarem la tomate picada, Deixarem una mica més tot junt. Hi tirarem un polsim de farina i la picada, farem dos voltes perquè es dori una mica, i ja podem posar un got d' aigua sense passa-nos. Deixarem que bulli i posarem la trita que tindrem feta deixant fer un xup-xup i ja la tenim llesta.
Aquesta recepta és un plat tipic català. Jo, me 'n recordo que a casa quan era petita en menjàvem per sopar, no us diré quants anys fa, però bastants. De totes maneres l' hem recuperat i la fan a mols llocs com un plat tradicional.